Wat is de ideale teckel mand?

Het merendeel van de teckels vinden het heerlijk om ergens onder weg te kruipen. Dit kan onder een dekentje zijn, of tussen de kussens van de bank of het bed. Vaak hoor je een diepe zucht zodra je je teckel een dekentje geeft: een echte zucht van verlichting en genot. Meestal kan het voor onze teckelvriendjes ook niet warm en knus genoeg zijn: hoe warmer en knusser, hoe beter.

Teckels vinden het, zoals zoveel honden, fijn om te graven en te wroeten; daar zijn ze op gefokt, dus graven zùllen ze. Dat doen ze ook in hun mand of op het bed waarop ze willen gaan liggen. Het resultaat laat zich raden, want de meeste manden en kussens zijn hier niet tegen bestand. Daarnaast zijn ze erg gesteld op hun vaste, eigen plekje, het liefst op een bed, bank of stoel: als het maar hoog is.

Waar moet de ideale teckel mand aan voldoen.

De ideale teckel mand moet dus niet alleen tegen een stootje kunnen en de mogelijkheid bieden tot het maken van een ‘holletje’, maar ook makkelijk te verplaatsen zijn naar en te plaatsen zijn op bijvoorbeeld een bed, bank of stoel. Er zijn al diverse manden op de markt die aan een aantal van deze eisen voldoen, maar geen enkele die ze allemaal in één ontwerp combineert.

De ideale teckel mand als resultaat

Kijken naar mijn eigen teckel en haar behoeften heb ik daarom zelf een mand ontworpen die zowel binnen- als buitenshuis en zowel op de vloer als op de bank, een stoel of op bed te plaatsen is, en die heel eenvoudig in de auto of op de fiets kan worden meegenomen. Ook overleeft deze mand, door slim te naaien, het graafgedrag van een teckel.

Maar het allerbelangrijkste is, dat de mand in een handomdraai te veranderen is in een knus, geborgen ‘nestje’, dat niet alleen een aanwinst is voor elk interieur, maar ook nog wasbaar is.

Meer weten? kijk dan eens bij mand op smaak of neem contact met me op.