Wat is de ideale hondenmand?

Je wil de beste en ideale hondenmand voor jou en jouw hond. Maar hoe kies je die? Er is immers een enorme keuze in verschillende hondenmanden. De beste tips lees je in dit artikel.

Waar moet een hondenmand aan voldoen?

Je wil de beste en ideale hondenmand voor jouw hond. Hier kan de hond heerlijk tot rust komen. Honden hebben een eigen plek nodig waar ze zich ongestoord terug kunnen trekken. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat de hondenmand ook bij jouw woonstijl moet passen. En niet te vergeten, hoe is de functionaliteit van de mand, is die makkelijk in gebruik? Maar hoe kies je die? Er is immers zoveel keuze. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. De hondenmanden zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en gemaakt uit diverse materialen. Het is dus lastig om een keuze te maken voor een hondenmand die het beste bij jou en jouw hond past.

Kijk goed naar het formaat hondenmand

Het formaat van de hondenmand moet natuurlijk afgestemd worden op jouw hond. Kijk dus goed naar de maten in centimeters en niet naar S, M of L want die kunnen per mand verschillen. Zo heeft een hond van 10 kg minimaal een hondenmand van 50cm breed nodig, een hond van 20kg een hondenmand van 70cm breed en weegt je hond zelfs 35 kg? Dan heeft je hond een mand van 90 cm breed nodig als slaapplek. Je hond heeft dan de ruimte om lekker languit te liggen. Meet je hond op in zijn of haar slaaphouding van schouderaanzet tot staart aanzet en tel daar 10cm bij op en je weet de juiste grote van de hondenmand.

Kleine hond, kleine hondenmand?

De meeste honden, klein en groot, vinden het heerlijk om in een knus holletje te liggen. Kies daarom voor een hondenmand met een dikke zachte rand. Je hond kan hier lekker knus in liggen of zijn kop op de rand leggen. Neem de mand niet te groot, meeste honden houden juist van de geborgenheid die mand kan bieden,

Kies een hondenmand passend bij de slaaphouding van de hond

Er zijn honden die graag languit liggen, maar er zijn ook honden die liever opgerold slapen. Een flexibele mand is geschikt voor zowel de languit slapers als de opgerolde honden. Deze manden vormen zich makkelijker naar de houding van de hond. Als je hond vrij korte poten heeft moet de rand van de hondenmand laag of flexibel zijn. Een mand van stof of leer zijn meer flexibel en vormen zich makkelijker naar de slaaphouding van de hond dan een plastic, houten of rieten mand.

slaap houding hond

Kies een wasbare en functionele hondenmand

Een plas ongelukje, vies van de modder of gewoon een heerlijke opfrisbeurt, zorg dat je mand wasbaar is. Hierdoor kan je langer gebruik maken van de mand wat weer vertrouwd is voor de hond. Honden hechten zich aan een bekende vaste plek, hun plekje. Daarom is het ook van belang dat de mand makkelijk te verplaatsen is of mee te nemen.

Een mand voor de hond kopen?

Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om eenvoudig online een mooie mand voor jouw hond samen te stellen en te kopen. Zo hoef je niet meer speciaal naar de winkel, je kunt helemaal zelf bepalen wat voor jou de juiste stijl en keuze is: een hondenmand op maat!

Natuurlijk is het ook mogelijk om een mand te kopen in een traditionele dierenwinkel, of zelfs in een tuincentrum.