Een veilige plek voor een angstige hond.

Plotseling is er een harde knal, onweer, je hond schrikt op, rent weg en kruipt onder de bank, begint te trillen of kijkt verschrikt om zich heen. Het is geen prettig gezicht om je hond zò angstig te zien, zonder dat je er op dat moment iets aan kunt doen. Ook overvliegende straaljagers of het vroegtijdige geknal in de weken vóór de jaarwisseling kunnen dit effect hebben op een hond. Maar stress bij honden kan bijvoorbeeld ook worden veroorzaakt door het verlies  van een maatje, als er één hond van een duo wegvalt door overlijden. Of, zoals in ons geval, wanneer er een insect neerstrijkt op onze hond.

  • bange hond

Het effect van een veilige plek.

De manden van Studio Sif heb ik ontworpen vanuit het oogpunt design, passend in het interieur en daarnaast gebruiksgemak. Wat pas later bleek, is dat mijn ontwerp ook rust en veiligheid biedt aan honden in tijden van stress; reden waarom manden van Studio Sif nu door velen ook als ‘therapiemand’ worden gebruikt.

Dit effect zag ik voor het eerst bij mijn eigen teckel Sif, die erg bang is voor insecten sinds ze, nog heel klein, is aangevallen door een heel wespennest. Als er nu een mug, vlieg, bij of wesp op haar neerstrijkt, schudt ze die af en rent direct naar haar mand, vanwaaruit ze de kamer kan overzien en die vliegende beestjes in de gaten kan houden. Ze wil dan alleen nog maar in haar mand liggen, want alleen daar voelt ze zich op zo’n moment veilig. Haar mand gaat om die reden dus ook standaard mee naar buiten als we in de tuin zitten.

Vergelijkbare verhalen

Steeds vaker kreeg ik vergelijkbare verhalen te horen van klanten. Zo merkte een klant op dat haar Jack Russel, sinds ze een Studio Sif mand hebben, daar meteen in gaat liggen wanneer het onweert of er vuurwerk wordt afgestoken. Haar hond is nog steeds bang, maar kan de angst wat beter aan, wat haar baasjes weer blij maakt omdat ze ziet dat haar hond nu wat rustiger door zo’n situatie heen gaat.

Onlangs kreeg ik ook een geweldige brief van een andere klant, die me vroeg om haar verhaal een plaatsje te geven op mijn site zodat ze het met andere hondenliefhebbers kon delen. Het is een van de mooiste complimenten die ik heb gekregen. Ook hier gaat het om angst en rouw;

Mijn man en ik hebben meerdere honden. Ruwharige teckels. Ze zijn ons dierbaarste bezit en we verwennen ze graag. Een fijne plek om lekker te liggen in huis is essentieel.

We hebben in de loop der jaren aardig veel dingen geprobeerd. Grote kussens, houten hondenmand met kussen erin en gewoon stoffen manden. Er werd amper gebruik van gemaakt en het werd graag gesloopt door de teckels.

Via Facebook kwamen we bij Studio Sif terecht. Enorm verliefd op de prachtige handgemaakte manden/slaapzakken die je kon afstemmen op je interieur besloten we er 1 aan te schaffen voor onze teckel Toetie. Die is immers gek op zachte beschutte plekjes.

Tot onze verbazing was Toetie niet de enige die er gek op was toen we de Sif binnen kregen. Het was een grote hit. De Sif werd ingepikt door 1 van onze 3 teckels zodra hij ook maar vrij was. Met name onze teckel Rum was er verzot op. Rum die een erg nerveus en zenuwachtig hondje van aard is veranderde zodra hij in de Sif lag.

Totaal zen en ontspannen lag hij in de Sif. Het was net alsof de Sif het meest veilige plekje van de wereld was. Vanaf dat moment noemden wij de Sif een therapie-mand en ontstond er een nieuw werkwoord…..Siffen. Waar is Rum? Oh hij ligt weer lekker te Siffen.

We waren zo blij dat we eindelijk de ideale oplossing hadden dat we nog een Sif kochten zodat ze er allemaal zo heerlijk bij konden liggen. En gesloopt werden ze echt niet meer… ze waren ze te dierbaar. Voor ons en onze teckels nooit meer iets anders dan een Sif.

Ook hebben we een vriendin een cadeaubon van Sif gegeven voor haar hond die enorm in de rouw was vanwege een overleden maatje. Haar hond had dezelfde ervaring als onze Rum. De Sif gaf haar hond rust en troost.

Bijzonder mooi om te ervaren wat het effect is van een echte fijne slaapplaats voor je hond, waar stress, angst en verdriet geen rol meer speelt.

Bedankt Studio Sif, wij zijn zo blij met jullie! Top service, top kwaliteit, echt oog voor de klant en styling. We zijn jullie enorm dankbaar.

Veel liefs, Michel en Elvira.

Wilt u méér weten over mijn manden? Neem dan een kijkje op mijn site of neem contact met me op; dan realiseren we samen een fijne plek voor uw trouwe viervoeter.